top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Liike on lääke - myös masennukseen

Liike on lääke moniin vaivoihin ja myös ennaltaehkäisee niitä. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan: ”liikunta todella hoitaa masennusta sekä ahdistusta paremmin kuin terapia tai lääkehoidot. Teho on jopa puolitoista kertaa suurempi.”


Eduskuntaan tarvitaan liikuntamyönteisiä päättäjiä, jotka ymmärtävät liikkumisen tärkeyden ja hyödyt sekä taloudelle että ihmisten terveydelle.


Liikuntapolitiikan ei tule olla marginaalinen kysymys tulevalla hallituskaudella. Liikkumattomuus, mielenterveysongelmat sekä heikko fyysinen kunto haastavat niin Suomen talouden kuin puolustuksen. Liikunta on otettava kokonaisvaltaisesti vahvemmin mukaan terveydenhuollon keinovalikoimaan. Poikkihallinnollista päätöksentekoa liikunnan suhteen tulee vahvistaa.


Liikkumattomuuden perusongelma on, että liikunta ja urheilu koetaan vastenmieliseksi omien kokemusten pohjalta. Yhtenä ratkaisuna on liikkuminen osana arkea, ei vain harrastuksena tai urheiluna.


Laadukas, monipuolinen ja riittävä liikuntapaikkarakentaminen lähelle ihmistä ja helposti saavutettavaksi palvelee sekä matalan kynnyksen liikkumista mutta myös seuratoimintaa eli harrastuksia ja urheilua.


Liikuntavähennystä tulee tarkastella ja harkita sen käyttöönottoa. Verovähennys voisi koskea lasten ja nuorten harrastusmaksuja tai myös aikuisten liikuntaharrastuksia. Myös urheiluun suunnattujen lahjoitusten verovähennystä tulee harkita. Näin elinkeinoelämä voitaisiin saada mukaan tukemaan urheilua.HS: "Jätti­tutkimus: Liikunnan vaikutus masennukseen on dramaattinen – näin määrä ja laji vaikuttavat" https://www.hs.fi/tiede/art-2000009453319.html?share=acd1bcbb52f5e5ef00a9d37be7efc375


Comments


bottom of page