top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Maatullin peruskoulun ympäristön suunnittelu jätettiin puolitiehen

Olen pyytänyt kaupunkiympäristön liikennesuunnittelusta vastausta, miten kaupunki aikoo parantaa alueen turvallisuutta.

Maatullin uuden peruskoulun ympäristön suunnittelu on kaupungin toimesta jätetty täysin puolitiehen, ja lasten kulku koululle on järjestetty erittäin huonosti.


Suuntimotien suojatien välikoroke saatiin viimein valmiiksi, mutta liikennevaloja siihen ei ole asennettu. Autoilijoiden on kauempaa todella vaikea havaita suojatiellä kulkevia lapsia, kun Tapulikaupungin suunnasta suojatietä lähestytään alamäestä. Lisäksi auringonnousu ja -lasku matalalta haittaavat näkyvyyttä molemmista suunnista, joka aiheuttaa vaaratilanteita. Liikennevalot opettaisivat autoilijoita hidastamaan suojatien kohdalla, ja valot toisivat turvaa lapsille tien ylittämiseen.


Myös Tapulikaupungin puoleinen alikulku aiheuttaa päivittäisiä vaaratilanteita. Tapulin suunnasta koululle saavutaan Puistolan juna-aseman alikulkutunnelin kautta, joka on osoittautunut hyvin vaaralliseksi. Pyöräilijät usein ajavat tunnelissa kovaa vauhtia. Tunnelin päästä alikulku kääntyy t-risteyksenä oikealle ja vasemmalle, ja näkyvyyttä kulman taakse ei ole lainkaan. Myös koulun takana kulkeva Kiitäjänpolku kuuluu nimensä mukaisesti samaan ”vauhtisuoraan”, jossa pyöräilijöiden nopeudet ovat usein suuria.

Maatullin koulussa opiskelee tällä hetkellä 560 oppilasta ja tulevina vuosina määrä nousee jopa 700 oppilaaseen, kun 8 ja 9 lk.:set aloittavat koulussa, joten lapsia liikkuu alueella paljon nyt ja lähivuosina. Samassa koulurakennuksessa toimii lisäksi päiväkoti Minttu, joten myös aamun ja iltapäivän liikenne alueella on suurta.


Asia on Koillis-Helsingin alueella akuutti, ja olen pyytänyt kaupunkiympäristön liikennesuunnittelusta pikaista vastausta, miten kaupunki aikoo parantaa alueen turvallisuutta? Onko Suuntimotien suojatielle tulossa liikennevalot turvaamaan lasten kulkua koululle? Onko kaupunki suunnitellut muita toimenpiteitä turvallisuuden lisäämiseksi, esimerkiksi katuhidasteiden ja pyöräkaistaviivojen muodossa?

Koulun ympäristö tulee ehdottomasti suunnitella lasten turvallisuuden ja tarpeiden näkökulmasta.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Helsingin kaupungin pyrkimys elävään ja viihtyisään ydinkeskustaan on mennyt liian pitkälle viherideologian kustannuksella. Katujen kaventaminen ja kävelyalueiden laajentaminen aiheuttavat turvallisuu

bottom of page