top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Homekoulun väistötiloja jarrutetaan

Näin älytöntä touhua taas Helsingissä. SDP:n edustaja Kaupunkiympäristön ympäristö ja lupajaoston kokouksessa viivästyttää väistötilojen rakennuslupaa ja samalla alakoulun lapsia pääsemästä pois homekoulusta odotettuihin väistötiloihin.


- Homekoulu Maatullin ala-aste odottaa väistötiloja nyt rakennuslupaa odottavasta Suuntimopuiston elementtikoulusta. - Hanketta ja rakentamista on valmisteltu useampi vuosi laajalla kaupungin ja asukkaiden yhteistyöllä. - Demarille ongelma, että lapset 3. kerroksisessa rakennuksessa: ”Millaista Helsinkiä lapsillemme rakennamme, tilat 3 kerroksessa ja epäkäytännölliset.” - Lapset osaavat kävellä portaita, ja rakentaminen kerroksiin säästää puistoaluetta. Lisäksi uudet tilat ovat esteettömät. - Puistolan alueen kaikissa kouluissa sisäilmaongelmia. Suuntimopuiston elementtikoululla on kiire. Siihen siirtyvät suunnitelman mukaan Maatullin jälkeen koululaisia toiselta puolelta rataa. Tiloja tarvitaan yhteensä n. 1900 peruskoululaiselle. - Suunnitelmissa on otettu huomioon junaradan (jopa raidelaajentamisen) vaikutukset ja pohjatyöt. - Suuntimopuiston elementtikoulusta tulee samalla peruskoulu, johon myös nykyiset Maatullin ala-asteen 6lk siirtyvät. Jos valmistuminen viivästyy (kun rakentamista ei päästä edes aloittamaan), mihin nykyiset 6lk siirtyvät yläasteelle. - Miten pitkään valmisteltu asia ja lasten etu voi hukkua yhden demarin vastuuttomaan politikointiin? Eikö tämä olisi voinut tutustua materiaaleihin ennakkoon ja keskustella asiasta laajan ja kauan kestäneen valmisteluprosessin aikana? Ei vasta kun rakennuslupa odottaa leimaa. - Pahimmillaan tämä pöydälle pano viivästyttää lasten pääsyä homekoulusta väistötiloihin, kun rakentamista ei päästä aloittamaan.

Lasten oikeuksiin kuuluu terve ja puhdas koulurakennus!

Teija Makkonen PS Helsinki, Maatulli, Suuntimopuisto
Homekoulun väistötiloja jarrutetaan Helsingissä

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Helsingin viherideologia vaarantaa turvallisuutta

Helsingin kaupungin pyrkimys elävään ja viihtyisään ydinkeskustaan on mennyt liian pitkälle viherideologian kustannuksella. Katujen kaventaminen ja kävelyalueiden laajentaminen aiheuttavat turvallisuu

Comments


bottom of page