top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Latokartanon liikuntapuiston ulkosali testissä 28.5.2023

Kevään kiireiden jälkeen on taas aika jatkaa ulkokuntosalien testausta. Uusille lukijoille ensin lyhyt alustus asiaan. Kaupunginvaltuutettuna olen jäsenenä myös kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa. Lautakunta päättää mm. helsinkiläisten liikuntaolosuhteista. Tein valtuustokauden alussa päätöksen testata Helsingin ulkokuntosalit.


Helsingissä on tuhansia yksittäisiä kuntovälineitä noin 180 eri pisteessä. Kuntoiluvälineiden määrät eri pisteissä vaihtelevat isommista Helsinki Gym -saleista yksittäisiin laitteisiin ulkoilureittien varrella. Testiin pääsevät kaikki varsinaiset Helsinki Gym -salit, sekä kaikki helposti löydettävät kuntovälineet sekä myös kuntoportaita, kun nämä osuvat ulkokuntolaitteiden lähettyville.


Yksittäisiä kuntolaitteita, kuten tukkeja lähimetsien keskellä ulkoilureittien varrelta en ajankäytöllisistä syistä lähde erikseen metsästämään (jolleivat kuntoiluvälineet ulkoillessani reittien varrelle osu). Tämä johtuu Helsingin huonosta karttapalvelusta, joka näyttää ulkovälineiden sijainnit epäselvästi, ilman paikalle ohjaavia koordinaatteja.


Jo testaamani ulkosalit löydät käyttämällä aihetunnistetta (hashtag) #ulkosalittestissä tai #teijaliikkuu.


LATOKARTANON LIIKUNTAPUISTO


Sitten itse asiaan. Kävin toukokuun lopussa testaamassa Latokartanon ulkokuntosalin, joka sijaitsee liikuntapuistossa jalkapallo-, tennis- ja padelkenttien vieressä.


Ulkosali on ”perussali”, josta löytyy Davidin säädettävät laitteet, yksi per liikerata.


Laitteet: jalkakyykky-, penkkipunnerrus-, etupunnerrus- ja vaakasoutulaite, vatsa- ja selkäpenkki, dippilaite ja Big rig -teline, jossa eri korkuisia leuanveto- ja riipuntatankoja sekä roikkumisköydet.

Lisäksi ulkokuntosalillla on 3 pientä hyppyboxia ja tasapainopuomi. Ulkosali ei ole esteetön.


Salin vieressä on todella kiva leikkipuisto, jossa lapsia tuntui viihtyvän paljon. Tämä on plussaa perheellisille kuntoilijoille.


Salin arvio jää hiukan ehkä keskiarvoa alhaisemmalle tasolle. Ison liikuntapuiston ulkosalilla voisi olla enemmän ja monipuolisemmin laitteita, sillä ihmisiä oli testaushetkellä paikalla useampia, ja osa laitteista oli koko treenin ajan varattuja. Lisäksi jonkinasteinen freesaus viihtyisyyteen tekisi salille hyvää.


Kokonaisarviona Latokartano on ok perussali, hyvällä ja keskeisellä sijainnilla liikuntapuistossa, mutta ei kovin viihtyisä. Arvio 3/5 ⭐️


Ulkosalin sijainti ja tiedot palvelukartalla:

Comments


bottom of page