top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Opettaja huutelee ja buuaa perussuomalaisille⁉️

Kävin pitämässä kutsuttuna puheen koulutuspolitiikasta Helsingin opettajien yksityisessä tilaisuudessa.


Heti alkuun eräs opettaja (sivistyksen ja koulutuksen ammattilainen) BUUAA yleisössä kuullessaan taustani perussuomalaisena ehdokkaana, ja puheeni lopuksi huutaa sen olevan ”NOLO”.


➡️Opettajan käytös herättää lähinnä huolen, millaista idelogiaa kouluissa lapsille syötetään, ja miten kiusaamiseen puututaan, jos ammattilaisten oma käytös on kasvatuksen ja koulutuksen sisäisessä tilaisuudessa jo tällaista? 🤔


Asenteellisuus perussuomalaisia kohtaan on kovaa. Olen kuitenkin ylpeästi perussuomalainen 🫡🇫🇮💪🏽❤️ Pelasta Suomi 2.4.2023 #äänestä


Puhe alla kirjoitettuna ⬇️


Hyvät kuulijat,

Olen Teija Makkonen, perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Helsingistä.

Taustastani lyhyesti, koulutukseltani olen sotatieteiden maisteri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Työskentelen eduskunnassa kansanedustajan avustajana.

Peruskouluun ja varhaiskasvatukseen minulla on kosketusta kolmen lapseni kautta, ja lisäksi toimin Maatullin peruskoulun johtokunnassa seitsemättä vuotta.

Suomessa vallitsee laaja yhteisymmärrys, että korkealaatuinen koulutus on perusta hyvinvoinnille ja menestymiselle, ja joka luo yhteiskunnalle taloudellista kasvua.

Menestyminen edellyttää rahoitusvajeen paikkaamista, osaamisvajeen kuroamista sekä koulutustason riittävää nostoa.

Kouluihin tarvitaan lisää rahaa, mutta tehdyt virheet tulee myös tunnustaa niin koulutuspolitiikassa kuin pedagogiikassa.

Tarvitaan rakenteellisia ratkaisuja hankehumpan sijaan.

On myönnettävä tosiasia, että inkluusio toimii vain periaatteena, sillä käytännössä se on romuttanut oppimisen.

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus keskittyä oppimiseen rauhallisessa ympäristössä.

Ryhmäkokoja tulee pienentää ja erityisluokat tulee palauttaa omaan lähikouluun.

Erityistä tukea tarvitsevat tulee sijoittaa pienempiin ryhmiin erityisluokalle.

Avoimet oppimisympäristöt ja avoluokkatilat tulee rauhoittaa takaisin perinteisiin luokkiin.

Niin opettajien kuin oppilaiden tulee saada työskennellä ilman ylimääräistä hälyä.

Yhteenvetona, jotta osaamisvaje saadaan kuntoon, tulee oppimistulokset saada oikeille raiteille.

Oppimisen tuki tulee korjata kiireellisesti, sillä tukea tarvitsevien oppilaiden määrä on kasvanut. Tukea on oltava tarjolla niille, jotka heikoiten pärjäävät.

Vähimmäisosaamisen vaatimuksista tulee pitää kiinni, ja luokalle on voitava myös jättää. Ei yliopistostakaan valmistuta ilman riittävää osaamista ja pätevyyttä. Tämän pitäisi päteä myös peruskoulussa.

Ja mitä tulee opettajien koulutustason nostoon – osaajapulaan on vastattava. Sekä korkeakoulutettujen määrää että täydennyskoulutusta on lisättävä.

Peruskoulussa opittavat luku- ja laskutaidot sekä myös suomen kielen taito ovat kaiken oppimisen ja elämässä pärjäämisen perusedellytyksiä.

Kiitos.


➡️ Tilaisuuden järjestäjä pahoitteli jälkeenpäin meilitse ”kriittisesti” käyttäytyneen jäsenen ”ei niin kovin asiallista käytöstä”.

Comments


bottom of page