top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Pirkkolan ulkosalit testissä 5.7.2022

Vuorossa Pirkkolan ulkosalien testaus.

Pirkkolan ulkokuntosali sijaitsee Pirkkolan liikuntapuistossa parkkialueen vierestä. Sieltä löytyi vihdoin useista paikoista kaipaamani voimaköydet sekä kruununa jalkaprässi-laite. 💪🏽👏🏽


Sali jakaantuu isommalle alueelle eri osioihin, jossa yhdessä on laitteet ja räkki. Yhdessä pelkkä räkki ja perinteinen tukkipatteri. Lisäksi hiekkapohjaisella alueella on vielä vanhempia puisia vatsa- ja selkäpenkkejä, voimaköydet ja jalkaprässi.


Salilta löytyy kokonaisuudessaan monipuolisesti useampia laitteita:  riipuntatikkaat, voimapaaseja, vatsa- ja selkäpenkkejä, nojapuut, leuanvetotankoja, dippipenkki/polvennosto, hyppyboxi, jalkakyykky, pystypunnerrus, penkkipunnerrus, vaakasoutu. Lisäksi ulkosalin pehmeään alustaan on maalattu erilaisia ruudukoita ja viivoja toiminnallista harjoittelua varten.


Suspensiorenkaat puuttuvat harmikseen tältäkin salilta, vaikka ”ohjeet” TRX-harjoitteluun räkin kyljestä kyllä löytyvät. Omat TRX-narut mukaan siis.


Pirkkolan salilta löytyy myös ensimmäistä kertaa kaksi täysin esteetöntä kuntosalilaitetta, joita voi käyttää pyörätuolista käsin 👏🏽👩🏼‍🦽💪🏽

Kokonaisuus ⭐️⭐️⭐️⭐️


Linkki Pirkkolan ulkosalin sijaintiin:
 

Pirkkolan liikuntapuistosta löytyy siis useampia kuntoilupisteitä.

Urheilukentän vieressä on Waffan uusia ulkosalilaitteita, jotka ovat suunnattu erityisesti ikäihmisille ja kuntoutusharjoittelijoille, jotka haluavat mahdollisimman helppokäyttöisen ja tarpeeksi kevyen harjoituskokemuksen.


Waffan laitteiden lisäksi vieressä on useita samaan tarkoitukseen tarkoitettuja vanhempia kuntolaitteita.

Laitteista ei voi säätää painoja, mutta osasta saa kyllä vastusta kerrakseen jo omasta kehonpainosta 😉

Tämä sali kokonaisuudessaan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Palvelukarttaan oli lisätty nyt kuvatkin molemmista saleista, joka helpottaa liikuntapaikkojen löytämistä ja antaa konkretiaa mitä odottaa. 👏🏽 hienoa @helsinkiliikkuu ja toivottavasti kaikki kuntopisteet kuvataan myös uuteen tulevaan karttapalveluun 🗺 ja siihen saadaan linkitettyä kunnon reittiohjeet karttasijainnin avulla esim. Google mapsin kautta.

Linkki Pirkkolan urheilukentän ulkosalille: https://palvelukartta.hel.fi/fi/unit/41098 

Helsingin palvelukartan mukaan urheilupuiston alueelta löytyy lisäksi vielä kolme muutakin pistettä, joista löytyy yksittäisiä kuntoilulaitteita. Näitä en lähtenyt erikseen etsimään maastosta.


Video Pirkkolan salitestauksesta 🏋🏽‍♀️🎥Comentários


bottom of page