top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Suomen kansallista turvallisuutta ei tule toissijaistaa


Perussuomalaiset ovat aiheellisesti vaatineet, että ensisijaisesti jo rajavartiolakiin on kirjattava mahdollisuus keskeyttää kokonaan turvapaikkahakemusten vastaanottaminen. Tämä on tehokkain keino estää toisen valtion häirintätarkoituksena masinoima turvapaikanhakijoiden muuttoaalto. Normaaliajan lainsäädännössä pykälä olisi tarvittaessa heti käytössä, eikä erillistä valmiuslain käyttöönottoa tarvittaisi.


Suomea sitovat kansainvälistet sopimukset eivät voi riskeeraa Suomen kansallista turvallisuutta ja itsenäisyyttä. Sopimukset on tarkoitettu normaalioloihin, ei hybrivaikuttamisen ajalle, saati kriisitilanteisiin.


Myös Puola, Liettua ja Latvia ovat pysäyttäneet turvapaikanhakijat rajoille piittaamatta EU:n linjauksista, eikä EU ole tuominnut maiden toimintaa kriisitilanteessa. Myös Kreikka on käytännössä sulkenut Turkin-vastaisen rajansa, ja syystä.


Kuten perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on kirjoittanut, EU:n komissio on hallintoviranomainen eikä EU:lla edes ole toimivaltaa jäsenmaiden kansallisen turvallisuuden kysymyksissä. Luonnollisesti on koko unionin etu, että Suomen rajat EU:n ulkorajana pitävät.


Suurin ristiriita onkin hallituksen höpinöissä ja kansalaisten harhaan johtamisessa. Vihreä sisäministeri Krista Mikkonen väittää, että jos rajaturvallisuus ja alueellinen koskemattomuus olisivat aidosti vaarassa, silloin Suomi toimisi ja estäisi sen.

On fakta ettei rajavartiolaitos voi lopettaa turvapaikkahakemuksien vastaanottamista ilman sen mahdollistavaa lainsäädäntöä. Poliittinen linjaus siihen ei riitä, koska viranomaiset noudattavat lakia.


Marinin käsittämättömän moraaliposeerauksen takia hallitus ei siis ole esittämässä lakia, joka mahdollistaa Suomen rajojen sulkemisen, josta seuraa kylmä tosiasia - hallituksella ei ole tosiasiallisia keinoja estää masinoitua maahanmuuttoa ilman, että lakiin kirjataan perussuomalaisten vaatima mahdollisuus keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanottaminen hybridivaikuttamistilanteessa kokonaan.


Suomen kansallista turvallisuutta ei tule koskaan toissijaistaa. Hallituksella ei tunnu olevan ymmärrystä tai osaamista siihen, että hybridivaikuttaminen (siirtolaisase) on jo SODANKÄYNTIÄ, mutta se vain tapahtuu perinteistä sodankäyntiä alemmalla tasolla.


Suomen tulee itsenäisenä valtiona, kansallisen turvallisuuden nimissä pystyä sulkemaan rajansa tarvittaessa kokonaan. Tästä ei ole kahta sanaa.


Comments


bottom of page