top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Töölönlahden kierroksen ulkokuntoiluvälineet ja kuntoportaat testissä 4.6.2023

Töölönlahden ympäri kulkeva lenkkireitti on n. 2,2 km pitkä. Se kulkee kauniissa ympäristössä ja on varmasti yksi Helsingin suosituimmista liikuntareiteistä. Reitillä on yksi hyvin jyrkkä Linnunlaulun mäki. Tämä sopii hyvin ylämäkivetoihin.

Kierroksen varrella on neljä eri kuntoilupistettä. Nämä ovat hyvin peruskuntovälineitä, eikä kaikkia edes välttämättä tunnista heti liikuntavälineiksi erikoistenkin muotojen vuoksi. Moni voi pohtia, miten näissä välineissä on tarkoitus kuntoilla. Lenkkireitti olikin havaintojen perusteella suositumpi kuin sen varrella olevat kuntoiluvälineet.

Töölönlahti / WDC-ulkokuntoilupaikka 4:sta löytyy riipuntakehät ja punnerrustanko. Sijainti palvelukartalla:

Töölönlahti / WDC-ulkokuntoilupaikka 3:sta löytyy penkki ja pylväät, tasapainolaskelmat, tasapainopuomi, ja vatsapenkki.

Sijainti palvelukartalla:

Töölönlahti / WDC-ulkokuntoilupaikka 2:sta löytyy riipuntakehät ja tasapainoaskelmat.

Sijainti palvelukartalla:

Puistoreitti on kokonaisuudessaan esteetön, ottaen huomioon Linnunlaulun jyrkän mäen.MÄNTYMÄEN KUNTOPORTAAT

Kävin lisäksi testaamassa puistoreitin viereiset Mäntymäen kuntoportaat. Portaiden alapäästä löytyy naulakko tavaroille ja opastaulu. Huipulle on 79 porrasaskelmaa 12,5 m nousulla. Vaihtoehtona on myös 9 m nousu välitasanteelle, johon pääsee 62 porrasaskelmalla.


Portaat olivat siistissä kunnossa, ja ylhäällä odotti kauniit maiset stadikan tai Töölönlahden suuntaan. Ainoa miinuspuoli oli, että kallio ylhäällä oli hyvin epäsiisti lasinsiruineen.


Kuntoportaiden sijainti palvelukartalla:

Commenti


bottom of page