top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Vuosaaren liikuntapuiston ulkosali testissä 17.8.2022

Sali sijaistee Vuosaaren liikuntapuistossa, parkkialueen vieressä. Sali on helposti löydettävissä.


Salilta löytyy LAPPSETin ulkokuntoiluvälineitä (crosstrainer, selkä- ja vatsapenkki, dippi, lantion kiertolaite, askellus-/hyppyboxi, riippumistangot, riippumisrenkaat sekä maastavetotanko, jossa levypainot. Sekä Davidin painopakallista ulkokuntoiluvälineitä: jalkakyykky, penkkipunnerrus, vinopenkkipunnerrus, selkäpenkki, vatsapenkki, dippilaite sekä monkey bar -teline, jossa erikorkuisia leuanveto-/riipuntatankoja).


Osa kuntoiluvälineistä sijaitsee katoksen alla. Muilla saleilla vastaavaa ei ole ollut.

Sali on kuitenkin yleisilmeeltään nuhjuinen, ja katoksen seinät sotkettu. Sali on osin nurmikolla, osin betonin päällä, joka huonontaa yleisilmettä verrattuna kumimattoalustaan.


Iso plussa kuitenkin salin maastavetotangolle, jota muilla saleilla ei ole ollut (tosin painoa siihen ei pysty lisäämään).


Salilta löytyy myös jopa kahden riippumisrenkaat, joihin en ole törmännyt lähes missään. Renkaat voisi riippua eri korkeudella erityyppiseen treeniin ja liikkeisiin paremmin sopien.


Salille on esteetön pääsy, josta plussaa, mutta pyörätuolia käyttäville ei ole erillisiä ”penkittömiä” laitteita kuten esim. Pirkkolan ulkosalilla on.


Salin arvio 3,5/5 (nuhjuisuuden takia).

Ulkosalin opastetaulua en huomannut missään.


Linkki salin sijaintiin palvelukartalla:
Comments


bottom of page