top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Myllypuron liikuntapuiston ulkosali, Alakivenpuiston kuntoportaat ja Puotilankentän ulkosali

On aika jatkaa ulkokuntoilupaikkojen (ulkosalien) testausta. Vuorossa Myllypuron liikuntapuiston ulkosali, Alakivenpuiston kuntoportaat ja ulkokuntoiluvälineet sekä Puotilankentän ulkokuntoiluvälineet.


Aluksi kuitenkin yleisesti muutama sana kaupungin käyttämistä käsitteistä ja siitä, miten löydän ulkosalit eri kaupunginosista. Helsingissä on tuhansia yksittäisiä kuntovälineitä noin 179 eri pisteessä. Välinemäärät eri pisteissä vaihtelee isommista Helsinki Gym -saleista yksittäisiin laitteisiin ulkoilureittien varsilla.


Ulkosalit ovat hiukan hankalasti löydettävissä Helsingin karttapalvelusta, mutta karttapalvelu on onneksi uudistumassa. Toivottavasti hanke saadaan maaliin nopeasti ja laadukkaasti.

Kaupungin termistössä lähiliikuntapaikka/-piste on yläkäsite erityyppisille vapaassa käytössä oleville liikuntapaikoille. Ulkokuntoilupaikka sisältää taas vähintään kolme kuntoiluvälinettä (esim. vatsalauta, tukkipatteri, leuanvetotanko). Se voi toki tarkoittaa jopa isoa ulkokuntosalia.


Eli jos haluat etsiä ns. ulkosaleja, käytä hakusanaa ”ulkokuntoiluvälineet”. Ping #helsinkiliikkuu termit/hakusanat voisi uudessa karttapalvelussa ”yhtenäistää ja vakinaistaa”, niin homma muuttuisi selkeämmäksi. Ulko(kunto)saleiksi voisi hakupalvelussa nimetä kaikki painopakallisia laitteita sisältävät ulkokuntoilupaikat 🗺💻


Toistaiseksi pääset hakemaan Helsingin ulkokuntoilupaikkoja palvelukartasta https://palvelukartta.hel.fi/fi/search?q=ulkokuntoiluvälineet tai osoitteesta https://www.lipas.fi.


Sitten itse asiaan. Tällä kertaa suuntasin siis Itä-Helsinkiin, jossa muutama täsmäisku eri ulkosalille 🏋🏽‍♀️💪🏽


 

Testissä Myllypuron liikuntapuiston ulkosali/ulkokuntoiluvälineet


Kuntoilupaikka on jaettu kahteen pisteeseen, toisessa GymParkin ulkokuntoiluvälineitä.

Tämä oli aika karseassa kunnossa. Osa laitteista oli rikki, tai käyttöohjeet puutteelliset/kuluneet. Laitteista ei löydy vastetta kunnon treeniin (pl. etunojapunnerrus-laite, jossa oma paino toimi hyvänä vastuksena).


Vieressä oli hiukan uudempia Davidin säädettäviä ulkokuntoiluvälineitä. Perussetti: jalkakyykky, penkkipunnerrus, vinopenkkipunnerrus, selkäpenkki, vatsapenkki sekä dippiteline. Lisäksi sekä monkey bar-teline, jossa erikorkuisia leuanveto-/riipuntatankoja. Harva kuitenkaan edelleenkään jaksaa leukoja vetää, joten (suspensio) renkaat ja voimaköysi olisivat oiva lisä.


Kokonaisuudessaan perushyvä ulkosali, plussaa siitä, että lasten leikki/kiipeilytelineet vieressä (perheitä ajatellen). Jossain laitteissa oli tosin ruuvit löysällä mutta onneksi ei mitään suurempaa korjaustarvetta. Ulkosalin alusta oli myös epäsiisti sekoitus hiekkaa ja nurmikkoa, ja kaipaisi siistimistä. ⭐️⭐️⭐️


Salin osoite ja karttalinkki:


 

Testissä Alakivenpuiston kuntoportaat


Mäessä 2 portaat eri puolilla, toinen 135 porrasaskelmaa ja toinen 132 porrasaskelmaa. Valmistumisvuosi 2021.


Portaat hyvässä kunnossa, samoin maisemat ja puitteet kokonaisuudessaan.

Alhaalla oli naulakkoja tavaroille (jos omalla vastuulla uskaltaa jättää).

Siisti kokonaisuus 👍🏽🤗⭐️⭐️⭐️⭐️


Salin osoite ja karttalinkki:


 

Testissä Alakivenpuiston ulkokuntoiluvälineet


Paikalla piti olla palvelukartan tietojen mukaan ”kaksi laitetta”, jotka paljastuivat hieman erikoisiksi muovisiksi pömpeleiksi. Molemmat sotkettu ja myös rikki 👎🏽👎🏽


Maan pintamateriaalille plussa pisteet, mutta muuten ”laitteet” täysi susi.

Ehkä nämä turhat pömpelit voisi korvata ihan oikeilla painopakallisilla säädettävillä ulkokuntoiluvälineillä, palvelisi rappustreenaajia hyvin.


Salin osoite ja karttalinkki: 

Testissä Puotilankentän ulkokuntoiluvälineet


Ulkokuntoilupaikalla on monipuolisesti Davidin painopakallisia ulkokuntoiluvälineitä:

- jalkakyykky

- ylätalja

- penkkipunnerrus

- vinopenkkipunnerrus

- selkä-vatsa-dippi-kombolaite

- etupunnerrus

- ojentajapunnerrus

- vaakasoutu

- hauiskääntö

- Big rig -kuntoteline, jossa eri korkuisia leuanveto- ja riipuntatankoja


Sali selkeästi uudempi ja hyvässä kunnossa. Plussaa ojentaja ja hauislaitteista, joita on harvemmassa paikassa. Ja alusta siisti ja ehjä. Erinomainen sali 👍🏽 ja esteettömyys myös kunnossa ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Salin osoite ja karttalinkki:


Comments


bottom of page