top of page
  • Writer's pictureTeija Makkonen

Perussuomalaisille näytettiin ovea Helsingin budjettineuvotteluista

TIEDOTE 9.10.2022

JULKAISUVAPAA


Perussuomalaisille näytettiin ovea Helsingin budjettineuvotteluista: Helsinki-lisän palauttaminen oli liikaa vaadittu.


Perussuomalaiset osallistuivat sunnuntai-iltaan asti Helsingin kaupungin budjettineuvotteluihin. Neuvotteluille tuli kuitenkin loppu sunnuntai-iltana, kun muut puolueet eivät olleet valmiita keskustelemaan pienten lasten kotihoidontuen ns. Helsinki-lisän palauttamisesta.


”Olisimme halunneet helpottaa varhaiskasvatuksen kriisiä palauttamalla Helsinki-lisän, mutta valitettavasti se ei käynyt muille puolueille ja meille näytettiin ovea”, kummastelee perussuomalaisten valtuustoryhmän varapuheenjohtaja ja budjettineuvottelijana toiminut Nuutti Hyttinen.


”Perussuomalaisten lähtökohtana neuvotteluihin oli veronkorotusten vastustaminen, velkaantumisen hillitseminen ja keskittyminen kaupungin ydintoimintoihin. Emme hyväksy toimenpiteitä, joilla tavallista työssäkäyvää tai eläkkeellä olevaa helsinkiläistä veronmaksajaa kuritetaan, jotta vihervasemmiston suosimia erityisryhmiä voitaisiin rahoittaa”, perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja budjettineuvottelijana toiminut Mika Raatikainen lataa.


Perussuomalaisten tavoitteena oli myöskin turvata mieluummin kaikkien lasten koulukirjat kuin vieraskielisten lasten omankielinen opetus, joka ei ole lakisääteinen palvelu.


”Koulutuksessa halusimme panostaa pienempiin ryhmäkokoihin ja siihen, että kaikille oppilaille on tarjolla kunnolliset oppimateriaalit. Sen sijaan emme hyväksy rahan tuhlaamista vieraskieliseen opetukseen”, Hyttinen korostaa.


Kriisiaikana perussuomalaisten mukaan on panostettava sotepe-palveluihin ja karsittava turhat rönsyt.


”Vaadimme mm. pelastuskoulun rahoituksen turvaamista sekä palkkaohjelmaa, jolla palomiesten palkat saadaan muun pääkaupunkiseudun tasolle. Sosiaali- ja terveyspuolella vastustamme vanhusten ja vammaisten palveluihin kohdistuvia säästöjä. Kriisiajan huoltovarmuuden takaamiseksi vaadimme myös Hanasaaren ja Salmisaaren voimaloiden alasajon keskeyttämistä. Jotta helsinkiläiset eivät joutuisi kohtaamaan kiertäviä sähkökatkoja, voimaloiden käyttöä on jatkettava niiden teknisen käyttöiän loppuun”, Hyttinen ja Raatikainen tiivistävät perussuomalaisten linjan.


Komentáře


bottom of page